Hoe kunt u helpen?

Donatiemogelijkheden

U kunt helpen om bedreigde soorten en hun leefgebied te beschermen door projecten van het landaankoopfonds te steunen. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden.

> Eenmalige gift

U kunt een eenmalige gift doen aan een specifiek Landaankoop-project. Als de gift aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan mag u het bedrag van de gift aftrekken in uw aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting. Voor meer informatie over deze voorwaarden, zie de pagina van de belastingdienst.

> Nalaten

Het Landaankoopfonds opnemen in uw testament is een mooie manier om iets na te laten aan de natuur. Omdat IUCN NL een ANBI is betalen wij geen erfbelasting en kan uw nalatenschap volledig aan natuurbescherming worden besteed.

>Periodiek schenken

Met een periodieke schenking steunt u minimaal 5 jaar lang het landaankoopfonds. U mag het volledige bedrag van uw gift (100%) aftrekken  in uw aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting. Kenmerken van een periodieke schenking zijn:

  • het bedrag van de gift wordt in 5 gelijke porties verdeeld
  • de schenking wordt vastgelegd voor een periode van 5 jaar
  • er wordt een overeenkomst opgesteld tussen u en IUCN NL

Neem contact op

Hanneloes Weeda

Grants & Funding Manager IUCN NL

image

020-3018246


Wilt u doneren? Dan kan dat via onderstaand rekeningnummer:

IBAN: NL27TRIO0390513113 t.n.v. Stichting IUCN Nederlands Comité

Dit doen we met uw gift

Voor aankoop van land zijn vaak substantiële bedragen nodig, met landprijzen die variëren van € 150 tot wel € 2000. Ook met kleinere bedragen kan echter een groot verschil gemaakt worden, namelijk als bijdrage aan een goede bescherming van de gecreëerde reservaten:

Hoe informeren wij onze donoren?

We begrijpen dat onze donoren nauw betrokken willen zijn bij de voortgang van de door hen gesteunde projecten. Daarom ontvangen zij naast periodieke projectrapportages bijvoorbeeld ook beelden en video's uit de betreffende natuurgebieden. Verder faciliteren we direct contact met onze lokale partnerorganisaties, bijvoorbeeld door het organiseren van lezingen of projectbezoeken.

Bekijk onze projectenpagina voor onze actuele projecten of informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden om zelf invulling te geven aan uw schenking.